zondag 21 februari 2010

update


Even een update van de dingetjes die me afgelopen week bezig hebben gehouden. Ik vind dat ik het snel heb gedaan om dit blok in een halve week klaar te hebben. Anders deed ik er een week over.
Verder heb ik nog een blok voor mijn sampler klaar gemaakt. En komende week ga ik weer verder met mijn paasquilt. Want 2 maart komen we weer bij elkaar en dan wil ik toch het applicatieblok klaar hebben.
En misschien dat ik dan nog een blok van de SMQ maak. Want ook deze maand zijn ze weer mooi. En ik wil toch een beetje proberen om bij te blijven. Ja ik weet het is geen wedstrijd. Maar om bij te blijven geeft ook een voldoening. Elke week een blokje. Is een mooi streven. Al zeg ik het zelf.
Strakjes de tuin weer en dan is het toch moeilijk om zoveel ernaast te doen. Maar we zullen het wel mee maken. Nu is het nog te koud en kunnen we lekker binnen bezig zijn;o)

zaterdag 20 februari 2010

Even totaal wat anders

Ik heb een paar haaknaalden gekocht. Ik wil gaan haken. Dus boek erbij en de basissteken maar eens weer leren. Laatste keer dat ik gehaakt heb was denk ik de lagere school en dat weet ik niet meer zo goed. Ik heb altijd gehaakt met maat 3,5.
Nu een paar naalden gekocht met maat 2,5 en 2. Maar die zijn wel klein hoor. Maar ik had dat garen nog en dit was de goede maat daarvoor. De 3,5 naald ook geprobeerd maar die is weer te grof. Nou waarschijnlijk hoor je hier nog wel meer over maar voorlopig is het dus oefenen, oefenen en oefenen. Daar is het nu wel mooi weer voor en lekker voor de kachel prima vol te houden;o)

woensdag 10 februari 2010

paasquilt

Een nieuw projekt. Een Paasquilt. Ik vind hem steeds mooier worden. Gisteren druk mee aan de gang gegaan. En vandaag eigenlijk ook want ik kan het toch niet laten. Nu bijna klaar met het applikeren van blokje 2.


Willie heeft voor ons een voorbeeld gemaakt. Dit is dus de top. Ziet er leuk uit vind je niet?
Ik ben nu bezig met het blokje waar het haasje over het hekje wil springen. En eentje die de drie bloemetjes naast elkaar heeft is nu ook klaar met applikatie.
Als het lukt ga ik morgen met het blokje verder waar de vijf bloemetjes na elkaar staan.
De stof is al zover dat ik het alleen nog moet strijken om weer verder met het applikeren te gaan.
Ik ben nog nooit zo vroeg met het Pasen bezig geweest. Haha maar dat is absoluut niet erg!

De rand wordt wel ietsje anders. Daar komt een ander stofje dan het stofje met de huisjes.