vrijdag 25 juni 2010

Top Quiltje klaar

De top van de Little Charlotte is nu klaar. Ik heb de achterkant en vulling al op maat gemaakt. Zal even kijken wanneer ik tijd heb om dat inelkaar te zetten en nog quilten natuurlijk. Maar dan zal ik eerst achter garen aan moeten want de geschikte kleur heb ik thuis nog niet. En eerst natuurlijk even genieten van het zomerse weer want voor je het weet is het weer over:o)

zondag 20 juni 2010

Een nieuw projekt met zijn tweeën



Ik kon het niet laten en ben een nieuw klein projektje begonnen.
Het wordt een klein quiltje. Gewoon voor tussendoor. Als het goed is wordt ie 18,5" bij 22,5". En hij heet little Charlotte. Gisteren begonnen om deel 1 te snijden en toen begonnen met stikken.



En één is ook maar alleen. Dus kreeg ik hulp. Mike is een flinke doorzetter. Met geen mogelijkheid kon ik hem op andere gedachten brengen en bleef hij gezellig bij me liggen. Hij wilde van geen wijken weten.



Tja dan is het een echte Turkse Van. Als ie iets in zijn hoofd heeft dan moet je van goede huize komen om hem daar van af te brengen. Dus hebben we eerst maar gezellig een koppie thee gedronken. Daar werd ik dan door beloont door vele koppies en knuffies.

dinsdag 15 juni 2010

bloemetje?

Ik wilde vandaag eigenlijk mijn LC klaar maken want ik hoefde er nog maar vijf stuks.
Helaas was ik de luierinleggers vergeten dus lukte het niet om deze klaar te maken. Gelukkig was er nog genoeg andere dingen om mee bezig te gaan en heb ik me aan een pincushion gewaagd.

Een bloemetje? Nou ja... Bijna goed.
Dit is een pincushion die je in je klosje kan zetten en zo dus altijd een klein spelden kussentje bij de hand hebt.

vrijdag 11 juni 2010

BETRAPT!

Ja je ziet het goed!
Dit hondje heeft een nog groene aarbei.
En die zit hij lekker op te peuzelen!
Niks vrouwtje lekkere aardbeien. Niks kippen die aardbeien jatten. Hondje zit lekker te snoepen. Net als vorig jaar met de appels, de boef. Haha.

woensdag 9 juni 2010

clematis


Tegen de kattenren heb ik een clematis gepoot. En na die regenbui van gisteren is hij geëxplodeerd. Allemaal bloemen en een paar knoppen die ook op springen staat.
Inderdaad het is een groeizaam weertje.
Ik was laatst bij iemand in de tuin die een hele mooi paarse clematis had. Die vond ik prachtig maar deze mag er ook best wel zijn. Nu de witte wisteria (witte regen)nog. Die groeit mooi maar de bloemen zullen nog wel even duren. Hoewel mijn blauwe regen nu wel mooi bloeit.


En dan mij bieslook. Mooi he? Ik heb hem mooi in bloei getrokken. De kipjes zitten nu in de ren. Dus de aarbeitjes kunnen ook weer op de grond staan. De tuin is prachtig nu.

maandag 7 juni 2010

SMQ update

Hier een plaatje van hoe de quilt zou moeten worden tot zover.

Hier een stukje van mijn SMQ het zijn nog niet alle blokken die ik klaar heb en zeker niet de blokjes die af hadden moeten zijn. Ik zie op tegen de applicatieblokken. Maar ik moet er eerst maar eens wat maken en dan zal het best wel weer meevallen maar sommige zijn zo klein. Ik zal blij zijn als ik er weer eentje af heb. Maar hij wordt mooi he?

zondag 6 juni 2010

Quilttentoonstelling Eelderwolde


Gisteren zijn we naar de quilttentoonstelling/tuinfair in Eelderwolde geweest. Ik vond het geweldig.


Wat was het leuk. Daar waren hele mooie quilts te zien maar ook hele mooie andere dingen. Zo was er iemand die zelf klompen aan het maken was en was er honing te koop en heel veel mooie stofjes.


Ik heb er nog een mooie ketting gekocht en stond er veel mooie spulletjes die van glas geblazen waren. En ook dit jaar was er iemand die met bootjes aan het varen was die kon je gewoon op afstand bestruren. Enig om te zien.



En dan de tuin waar de fair was. Ook zo mooi.
Er was ook ijs hmm, daar heb ik van gesnoept. Superlekker. Zeker met het mooie weer. Ik heb mezelf lekker verwent en twee keer een ijsje gekocht hihi.