donderdag 29 september 2011

Het stil geworden in huis

Je zou zeggen er zijn nog 4 katten, 3 binnenkatten en eentje die buiten los loopt. Maar ja..zij zijn Casey niet.

Casey was een aparte vogel laten we maar zeggen. Echt iemand die leven in de brouwerij maakte. Ooit had ik eens een nieuwe dekbedovertrek gekocht en die op het bed gedaan, toen moest Casey ook even kijken en hij schrok van een geluid en schoot weg. Gevolg: een scheur van 7 cm in mijn nieuwe overtrek en 5 minuten oud.
Met tabletjes geven was ook een drama. Hij heeft een handdoek in scheuren getrokken, en het was niet eens een oude handdoek. Alleen omdat hij een tabletje moest. Ook vlooien druppen geven was hopeloos. Die gaven we hem via een spuitje gevuld met die druppen. Want anders rook hij die en dan kon je niet bij hem in de beurt komen. Meestal kreeg hij de druppen twee weken later want als hij het idee kreeg dat er weer druppen gevgeven werden was ie weg, al bij de eerste klik van de verpakking.
We hebben twee hondjes en die hebben nooit aan de deuren gekrabbelt dat deed onze Cees. Resultaat twee hoeken gesloopt van de slaapkamerdeur en de douchedeur. En hij had veel kracht in zijn poten. Die twee deuren zijn schuifdeuren en die kreeg hij open dus magneetjes op gedaan (4 kg spankracht) die kreeg hij net zo makkelijk open. Dus nog maar twee en juist die kreeg hij ook open. Wel wat moeilijker maar na een half jaar was ie er heel handig in. Dus hoeken van die deuren stuk.

Soms had je je handen vol aan Casey, maar hij was ook heel lief. Hij kon bij je komen en dan met zijn snuitje vooruit om een kusje te krijgen. Ook kwam hij bij je om je kopjes te geven. Hij dronk heel graag uit de kraan dus als hij de kraan hoorde stromen dan kwam ie bij je om uit de kraan te drinken, in de douche. En eigenlijk was dat vaste prik.
Ook was hij altijd bij je in de buurt, zat te schooien als hij dacht dat ie dat ook wel lustte. Dan ging ie op tafel zitten en zijn koppie ging zo scheef dat zijn koppie eigenlijk ondersteboven aan zijn lijf zat haha. Zo was hij gek op banaan. En yoghurt en kwark maar vla lustte ie niet.
Ik kan de hele dag wel doortypen wat een lief katje was dat, maar Casey is niet meer en is maar 5,5 jaar geworden. Hij had verschrompelde niertjes al op 4 jarige leeftijd ontdekte de dierenarts dat al. We wisten dat ie niet zo oud zou worden. Maar wat mis ik hem.


4 opmerkingen:

Flupke's quilthoekje zei

Het gemis is oh zo moeilijk, de momenten die je zo goed kent en denkt nu doet hij dit of nu doet hij dat En dan in een keer het besef nee hij doet het niet meer daar zul je nog een tijdje tegen aan lopen. Maar jullie hebben de enige juiste beslissing genomen in het belang van Casey en dat siert jullie. En je moet maar zo denken hij weet wat er is aan de andere kant van de regeboog brug en zal daar de rest weer tegenkomen.

Sterkte met het verwerken.
xxx

Mascha zei

Ach, wat een lieve kat moet dat geweest zijn. Wat zal je die missen.
Ik wens je veel sterkte toe met dit grote verlies.
Groetjes Mascha

tiny zei

Het is een gemis, maar het was wel de enigste oplossing voor Casey , pijn laten lijden doe je ze ook niet aan. Hou de mooie herinneringen vast, en geniet van je andere beestjes.
Groetjes Tiny

Cisca zei

Wat zal je Casey missen. Elk dier heeft toch zijn of haar eigen plekje in je huis en hart.

Sterkte!